Sparbanken Syd

För snart 200 år sedan öppnade det som idag är Sveriges äldsta, och enda helt självständiga sparbank, Sparbanken Syd, i Ystads rådhus. Som äkta sparbank har vi inga aktieägare som kräver vinstmaximering och utdelningar. Även om mycket har förändrats i samhället sedan dess är vårt syfte detsamma än idag, nämligen att använda vår vinst till att utveckla tjänster som skapar värde för våra kunder och att förverkliga goda idéer som bidrar till tillväxten i vårt samhälle. Därför vågar vi påstå att vi har Sveriges mest hållbara bankidé.

Affärsdriven chef till kontoren i Malmö och Lomma

Sparbanken Syd söker nu en affärsdriven chef för kontoren i Malmö och Lomma. Som kontorschef har du ansvar för privataffären i ditt område vilket innebär att driva arbetet med försäljning mot nya och befintliga kunder, utveckling av personal, regelefterlevnad och kvalitet och inte minst resultat vad det gäller både lönsamhet och tillväxt. Du representerar banken på den lokala marknaden där, inte minst i Malmöområdet, tillväxt är i fokus.

Arbetsbeskrivning

Rollen som kontorschef innebär både ledarskap och samordning av bankens hela affär inom ditt område. Du koordinerar både kunder och ärenden inom privataffären gentemot företagsaffären, spara- och försäkraaffären samt bankens Kundcenter. Du ansvarar för att identifiera, implementera och följa upp planer och mål för ditt område och kundnöjdhet, försäljning, tillväxt, lönsamhet och kvalitet blir viktiga delar som genomsyrar allt du gör i det dagliga arbetet. I rollen som kontorschef blir du även en viktig länk mot huvudkontoret i Ystad där särskilt Malmökontoret är en viktig hubb för många av våra ledningsfunktioner.

I ditt ansvar ligger också att skapa en god arbetsmiljö, både fysiskt och psykosocialt, för samtliga medarbetare inom ditt område, både de som är direktrapporterande och de som inte är det.

Exempel på arbetsuppgifter som ingår i rollen är:

  • Leda verksamheten mot tillväxt, lönsamhet, kundnöjdhet och kvalitet i enlighet med bankens övergripande mål
  • Driva initiativ för att stärka efterlevnad av bankens ramverk och bygga en infrastruktur för att förebygga, upptäcka och hantera tillfällen när dessa inte följs
  • Genomföra aktiviteter för marknadsbearbetning, försäljning, kundrelationer och kundmöten och företräda banken på den lokala marknaden genom att delta i event och forum för att skapa nya affärsmöjligheter
  • Kontinuerligt arbeta med att effektivisera affären och utveckla det digitala arbetssättet
  • Analysera risker, avvikelser, incidenter och arbeta med åtgärder för att hantera dessa
  • Vara en tydlig ledare och genom säljledning och säljcoaching följa upp medarbetares individuella mål och prestation men även samarbeta med andra personer i banken gällande frågor som rör privataffären

Vem är du?

Som person har du ett stark kommersiellt driv och ett tydligt intresse av att utveckla privataffären. För att bli framgångsrik i rollen måste du vara en kraftfull och inspirerande ledare med god förmåga att skapa tydlighet och gemensamma mål. Du kan påvisa att du tidigare framgångsrikt har coachat medarbetare till utveckling. Samtidigt måste du både kunna delegera ansvar och följa upp det som delegerats.

Vi ser att du har tidigare erfarenhet från bank och det är ett krav för tjänsten att du har godkänd SwedSeclicens inom både rådgivning och bolån samt dokumenterad kunskap inom försäkring. Tjänsten ställer krav på hög förståelse för risk- och complianceanalys inom privataffären. Det är även viktigt att du har eller att du har en förmåga att skapa ett bra nätverk samtidigt som du är stark på lånaområdet. Viljan att jobba mot kund och säkerställa kundnöjdhet är ett måste.

Som person måste du vara bra på att skapa långsiktiga och förtroendefulla relationer. Du har en god förståelse för finansbranschen och har med all sannolikhet tidigare erfarenhet av ledande roll inom bank där du skaffat dig en god förståelse för de processer och regleringar som gäller för branschen.

Just kombinationen av ett kraftfullt och inspirerande ledarskap, en kommersiell drivkraft och en erfarenhetsgrundad förståelse för processer och regleringar inom bank är viktig för att du ska kunna göra ett bra jobb och trivas i rollen.

För rätt person kan vi erbjuda ett mycket inspirerande arbete där du under stor frihet har goda möjligheter att påverka och göra en verklig skillnad både för marknaden och för banken. Vi är värderingsstyrda och har en god arbetsmiljö med möjlighet att påverka och att utvecklas.

Vad erbjuder vi?

Sparbanken Syd är en arbetsgivare som har sina medarbetares välmående högt prioriterat med en vision som är Framtidens sparbank med nöjda kunder och stolta medarbetare och med våra värderingar Engagemang, Förtroende och Kundfokus, är det tydligt för oss att engagemanget hos våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Vi har blivit utsedda till Karriärföretag 2023 med motiveringen ”Sparbanken Syd beskrivs av medarbetarna som en aktiv arbetsgivare. Hos oss får man växa och ta eget ansvar med stöd och engagemang från kollegor och ledningen. Medarbetarna känner sig trygga och det finns en familjär känsla i banken där alla känner alla vilket gör Sparbanken Syd till en mycket attraktiv arbetsgivare.”

Hos oss får du får ett konkurrenskraftigt ersättningspaket där en fast lön kompletteras med en rad förmåner så som förmånliga bankprodukter, privat sjukvårdsförsäkring och friskvårdsbidrag.

Placeringsort är Malmö.

Tjänsten är tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Har du frågor är du välkommen att ringa Privatchef Anders Lindsten 0411-82 22 56 eller HR-konsult Jessica Barkman
0411-82 21 06. Kontaktperson för Finansförbundet är Richelle Cruz, 0411-82 21 52. Sista dag att ansöka är den 14 januari.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då vi arbetar med löpande urval och intervjuer.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2023/50
Publicerat 2023-12-20
Sista ansökningsdag 2024-01-14

Tillbaka till lediga jobb